Üniversitemizde Kütüphane Haftası Etkinlikleri

Bu yıl 30 Mart – 5 Nisan tarihleri arasından kutlanan Kütüphane Haftası, Üniversitemizde çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.  İlk günde Bingöl’deki lise, ortaokul, ilkokul ve okul öncesi sınıfların ziyareti ile geçen hafta, dolu dolu geçiyor.

Türkiye’de her yıl Mart ayının son haftasında kütüphanelerin ve kütüphanecilerin tanıtımında önemli bir rol oynayan “Kütüphane Haftası” Üniversitemizde de kutlanıyor. Bingöl Üniversitesi Selahaddin-i Eyyubi Kütüphanesi’nde kutlanan haftanın ilk gününde Zübeyde Hanım Anaokulu, 75. Yıl İlkokulu, Kız Meslek Lisesi Anaokulu Uygulama Sınıfı, Saray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Merkez İmamhatip Ortaokulu öğrencilerinin ziyareti ile geçti.

Saray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Nihal Yılmaz, “Kütüphaneler Haftasında ben ve sevgili öğrencilerimizi ağırladıkları için üniversite yönetimine müteşekkiriz.  Herkes için bol okumalı günler diliyorum” dedi.

Salı günü devam eden etkinliklerde müzik şöleni düzenlendi. Müzik şöleninin ardından Palyaço ve Bin Balon gösterisi yapıldı. Balon gösterisinde gökyüzüne bin tane uçan balon gönderildi. Gökyüzünün rengarenk olduğu gösteride öğrenciler müzik eşliğinde halaylar çekti.

Gösteride kısa bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Atalan, kitabın önemine vurgu yaptı. Kitapsız bir toplumun düşünülemeyeceğini dile getiren Prof. Dr. Ekrem Atalan, haftanın güzel geçmesini diledi.

Çarşamba günü toplu kitap okuma etkinliğinin düzenleneceği hafta kapsamında Perşembe günü Selahaddini Eyyubi Kütüphanesinde özçekim (Selfie) yarışması düzenlenecek. Yarışma sonunda birinciye hediye verilecek.

Img 3280

Img 3293