Bingöl Üniversitesi’ni tanıtmak ve halkla bütünleştirmek için çalışan, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü planlı ve yoğun bir program takip etmektedir. Birim, basın kuruluş ve temsilcileriyle birlikte çalışmakta, basın mensuplarına üniversitemizle ilgili haberleri öğrenme ve habere ulaşma konularında yardımcı olmaktadır. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, basın mensuplarından gelen bilgi taleplerinin hazırlanması ve istenen sürede kamuoyuna iletilmesi ve duyurulmasında yarar görülen konular hakkında, üniversitemizdeki gelişmeler ve yatırımlarla ilgili derlenen bilgilerin, bültenler halinde basın mensuplarına ulaştırılmasına çalışmaktadır. Bunun yanında halktan gelen istekler de cevaplandırılmakta ve üniversitenin halkla bütünleştirilmesi gerçekleştirilmektedir.
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, yıl boyunca yapılan bilimsel, kültürel ve sportif faaliyetlerin hazırlanması yanında, Rektörlükten yapılan açıklamaların görüntülü-görüntüsüz olarak, basın yayın organlarında yayınlanması için gerekli girişimleri yapmaktadır. Yazılı basında yer alan üniversitemizle ilgili yayınlar, bu birim tarafından, küpürler halinde derlenmekte ve düzenli bir şekilde arşivlenmektedir.
Bingöl Üniversitesi, öğrencilerine ve halka hizmet veren bu birim, aynı zamanda tanıtım ve rehberlik hizmetleri de vermektedir. Panel, konferans, konser, gösteri, sergi gibi etkinlikler de birimimiz tarafından organize edilmektedir.